Röda Kvarn

Röda Kvarn

Inredo har gjort en totalrenovering från golv till tak på anrika Röda Kvarn i Helsingborg.

––––––––––

Röda Kvarn är Helsingborgs äldsta biograf och drivs i dag av Folkets Hus och Parker. För att möta konkurrens från streaming, andra biografer och annat nöjesutbud har den anrika biografen uppdaterats. Inredo och PE Teknik & Arkitekturs inredningsarkitekter anlitades för att återskapa biomagin från förr i en nutida helhetsupplevelse.

Röda Kvarn ligger i centrala staden och har drivits som biograf i stort sett oavbrutet sedan den invigdes redan 1918. För att möta konkurrens från streaming, andra biografer och annat nöjesutbud på orten har Folket Hus och Parker valt att upprusta Röda Kvarn såväl tekniskt som med en ny scen för liveframträdanden, ny gestaltning av foajéer och tillskapandet av en ny restaurang på plan 2. Tanken var att skapa möjligheter för en helhetsupplevelse med à la carte och/eller framträdanden före eller efter filmen. Idén är också att kunna följa teman i restaurangen, med till exempel koreansk mat om filmen är koreansk eller indisk när en film tagit sig från Bollywood till nordvästra Skåne.

Foajéer som renoverats standardmässigt på 1980-talet togs om hand för att återspegla byggnadens ålder i väggpaneler platsbyggda sittmöbler och färgsättning. Ett tidigare samlingsrum på plan 2 gjordes till restaurang med modern standard. Med dov färgskala har lokalen fått hög komplexitet i textilval, färgsättning, tapeter och olika typer av rum i rummet. Traditionella restaurangbord kan ställas i olika formationer för olika event. Vi specialtillverkade sittbås och väggfasta soffor som skapar mer intimitet. Konceptet stämdes av kontinuerligt med stadsantikvarien.

 

 

Kontakta oss för en offertförfrågan

Vi svarar så snabbt vi kan.